Dobrodošli! Nadamo se da ćete uživati u sadržaju te da ćete kroz naše slike i tekstove osjetiti radost i emocije koje u nama pokreću ples, pjesma i naša zajednička druženja.

    Međunarodni folklorni festival djece i mladih, Zagreb 2018.

    Naša mlađa folklorna i tamburaška sekcija odazvala se na poziv KUD-a Preslica za sudjelovanje na međunarodnom folklornom festivalu djece i maldih u Zagrebu. KUD Preslica dugogodišnji je organizator međunarodnog festivala djece i mladih koji u veselim izvedbama malih čuvara baštine Zagrebu donosi tradicijske pjesme i plesove raznih regija Hrvatske, ali i susjednih zemalja.  Velika nam je čast i veselje što smo ove godine pozvani na ovaj hvalevrijedan susret. Naše Društvo predstavilo se pjesmama i plesovima Hrvatskog zagorja koje su u koreografiji “Išla je djevojka” sabrali voditelji skupina, Ivana Herceg i Danijel Rožanković.

    Završni koncert 15. međunarodnog festivala djece i mladih održan je u subotu, 22. prosinca u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog s početkom u 18 sati. Predivan dan iskoristili smo za šetnju i posjet adventa u Zagrebu.

     

    dav

    dav

    btydav

    dav

    dav