Dobrodošli! Nadamo se da ćete uživati u sadržaju te da ćete kroz naše slike i tekstove osjetiti radost i emocije koje u nama pokreću ples, pjesma i naša zajednička druženja.

    Gostovanje u Jalžabetu

    Članovi starije folklorne sekcije i tamburaške sekcije našeg Društva sudjelovali su u nedjelju, 03. srpnja, na završnoj smotri međunarodnog folklora u Jalžabetu, a koja je održana u sklopu manifestacije 19. Šlingani dani.

    Završnog dana manifestacije, osim domaćina, članova KUD-a „Elizabeta“ Jalžabet i članova našeg Društva, publici su se predstavili i KUD “Horvatska” Velika Horvatska, KUD „Ogranak Seljačke Sloge“ Posavski Bregi te KUD „Ježek“ Beretinec.

    Nakon primanja predstavnika KUD-ova kod čelništva Općine Jalžabet, sudionici smotre krenuli su u mimohod ulicama Jalžabeta pri čemu su posjetili Župnu crkvu sv. Elizabete Ugarske. Naši folkloraši su uz pratnju tamburaša izveli pjesame i plesove Hrvatskog zagorja prikazane u koreografiji „Zlatnim srpom, z belimi rukami“ voditeljice Maje Šćuric. Glazbenu obradu koreografije potpisuje Damir Mumlek. A nakon kulturno-umjetničkog dijela programa, uslijedilo je veselo druženje svih sudionika i posjetitelja uz pjesmu i ples.

    Veliko hvala domaćinima na odličnom gostoprimstvu. Radujemo se ponovnom druženju, nadamo se ubrzo kod nas u Maču.

    Našim folklorašima, tamburašima te njihovim voditeljima Maji Šćuric i Danijelu Rožankoviću čestitamo na još jednom odlično odrađenom nastupu!