Dobrodošli! Nadamo se da ćete uživati u sadržaju te da ćete kroz naše slike i tekstove osjetiti radost i emocije koje u nama pokreću ples, pjesma i naša zajednička druženja.

    Gostovanje u Jarmini

    U subotu, 18. lipnja članovi starije folklorne sekcije i tamburaške sekcije našeg Društva gostovali su u Jarmini gdje su sudjelovali u svečanom koncertu proslave 40 godina postojanja i djelovanja KUD-a „Zvonko Ban“ Jarmina. Našim KUD-ovcima pridružili su se i članovi Limene glazbe DVD-a Mače te Radek Brodarec.

    U bogatom kulturno-umjetničkom programu kojeg su pripremili članovi KUD-a „Zvonko Ban“ Jarmina, osim domaćina i mačanskih udruga, nastupili su i članovi KUD-a “Posavec” Lijevi Dubrovčak i Topolje.

    Bio je ovo prvi nastup starije folklorne sekcije pod vodstvom nove plesne voditeljice Maje Šćuric. Pred mnogobrojnom publikom naši su folkloraši izveli himnu našeg Društva  „Kutek naš“ i napjev iz Kupljenova  „Ružmarin je ljepi cvet“. A veliki pljesak folkloraši i tamburaši zaslužili su za izvedbu pjesama i plesova Hrvatskog zagorja prikazanih u koreografiji „Zlatnim srpom, z belimi rukami“ voditeljice Maje Šćuric. Glazbenu obradu koreografije potpisuje Damir Mumlek. Limena glazba DVD-a i Radek Brodarec u programu su sudjelovali s nekoliko popularnih kajkavskih skladbi, a na samom kraju koncerta izvedbom polki na noge su podigli i publiku koja je s velikim veseljem s izvođačima „zatancala po naši“.

    Kako to i obično biva s našim domaćinima  „Slavoncima u duši, Zagorcima u srcu“, druženje uz pjesmu i ples potrajalo je do dugo u noć. Domaćinima zahvaljujemo na pozivu i čestitamo na ovoj velikoj obljetnici! Vjerujemo kako ćemo i u budućnosti pronaći priliku za novo druženje.

    Našim folklorašima, tamburašima te njihovim voditeljima Maji Šćuric i Danijelu Rožankoviću čestitamo na izvrsnom nastupu! Zahvaljujemo iskusnijim tamburašima koji su i ovaj put rado uskočili u pomoć.

    Ovo gostovanje nastavak je dugogodišnjeg prijateljstva mačanskih udruga s općinom Jarmina u kojoj živi i veliki broj Zagoraca. Stoga, veliko hvala Općini Mače koja je i ovom prilikom prepoznala važnost svojih udruga i sponzorirala im prijevoz u Jarminu.