Dobrodošli! Nadamo se da ćete uživati u sadržaju te da ćete kroz naše slike i tekstove osjetiti radost i emocije koje u nama pokreću ples, pjesma i naša zajednička druženja.

    “Čuj, Bunjevče veso glas…”

    Iako je vijest koju vam donosimo samo djelomično vesela, stihovi su to istoimene koreografije (popularno zvane “Zbunjevac”), koju smo s velikim veseljem još jednom svi zajedno otplesali u petak, 30. travnja, kada smo se oprostili od plesnog voditelja Tomislava Mataića. Naše druženje s Tomislavom započelo je prije nešto više od 3 godine, 12. listopada 2012. g. kada je kao dugogodišnji član FA Zagreb – Markovac i voditelj KUD-a „Ivanić“ došao u Mače i spremno se prihvatio uloge plesnog voditelja.

    Zajedničkim druženjem kroz ovih nekoliko godina, sakupili smo puno lijepih uspomena, nastupa, koncerata, putovanja, šaljivih trenutaka…, a sve njih svojim vještim okom i profesionalnom opremom zabilježio je upravo naš voditelj. Nakon službenog dijela probe u kojem smo otplesali najdraže nam koreografije, slijedilo je veselo druženje uz pjesmu i ples folkloraša i tamburaša.

    Veliko hvala Tomislavu na vremenu uloženom u naše Društvo i znanju koje je prenio na nas. Do ponovnog druženja na našim koncertima, a možda i ponekoj probi, želimo mu puno sreće i uspjeha u izazovima koji ga očekuju.

    A mi s nestrpljenjem očekujemo plesnu probu s novom voditeljicom, Majom Šćuric, koja nam zapravo i nije toliko nepoznata. S nama je od 2009. godine kada nam se pridružila kao članica starije folklorne sekcije, a od 2013. godine preuzela je ulogu voditeljice pjevanja u starijoj folklornoj sekciji. Želimo joj puno uspjeha i entuzijazma u budućem radu!

    Starija folklorna sekcija u gostovanju kod KUD-a San Marino Lopar (2013.)

    Smotra folklora u Krapini (2014.)

    Božićni koncert (2014.)Krapina (1)